Posao još za 100 radnika: Firma “Krupa-kabine” iz Bosanske Krupe završila izgradnju hale

Autor Posao još za 100 radnika: Firma “Krupa-kabine” iz Bosanske Krupe završila izgradnju hale komentari

Firma Krupa-kabine iz Bosanske Krupe izvršila je tehnički prijem novoizgrađene hale za proizvodnju kabina za industrijske građevinske mašine i poljoprivredne mašine. Izvođač radova je firma Dizdarević-merc.Radovi na proizvodnom pogonu, čija površina sa svim pratećim objektima iznosi 3800 m² počeli su u augustu prošle godine.

"Hala je napravljena od betonskih i čeličnih konstrukcija. Mi smo radili betonske temelje, betonsku ploču, a čeličnu konstrukciju je postavljala firma ITC Zenica. Radove na električnim instalacijama radio je ELPOS d.o.o. Bosanska Krupa", kaže Mumin Dizdarević, direktor firme Dizdarević-merc i dodaje da je za izgradnju ovog pogona iskorišteno oko 1500 kubika betona. Lokacija nove hale firme Krupa-kabine je u industrijskoj zoni u Bosanskoj Krupi, a proizvodnja kabina u novoj fabrici je već počela.Svoje zadovoljstvo zbog ovoga projekta izrazio je i Armin Halitović, prvi čovjek općine u kojoj se nalazi ova vrlo uspješna firma.

“Mi smo sve vrijeme pratili radove i s nestrpljenjem čekali da se završe. Bili podrška u smislu obezbjeđenja najprihvatljivijih uslova za rad i proširenje pogonskih kapaciteta. Umanjili smo naknade za građenje, takse, u najkraćem mogućem roku rješavamo zahtjeve, jednostavno rečeno činimo sve da privučemo i olakšamo investitorima. U današnjem vremenu ipak je najljepša vijest da se otvaraju radna mjesta koja svakako vode do povećanja standarda života i općeg zadovoljstva ljudi”, ističe načelnik Halitović.

Firma Dizdarević-merc je odmah nakon završenih radova na ovoj hali, počela sa radovima na novoj hali od 2000 kvadrata koja će biti odmah pored ove već izgrađene. Firma Krupa-kabine je za izgradnju ove dvije hale izdvojila oko pet miliona KM. Izgradnja novog pogona povećala je proizvodne kapacitete preduzeća Krupa-kabine, te je na taj način obezbijeđeno 100 novih radnih mjesta. Inače, ovo preduzeće se bavi proizvodnjom kabina za radne strojeve i drugih proizvoda neophodnih za poljoprivredu i građevinarstvo.

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se
MAJA COMMERCEENO PICETURIJA

Marketing

KGH PROJEKTNI BIRO LIMOMETAL MOBILTRONIC OAZA AMFORA RENTACAR DURMES BOSCH PRIMA NAMJEŠTAJ ČAJIĆKI KAMNE VAS DOM TOP TERME TOPUSKO

Anketa: Vozite li bicikl, kakva su vaša iskustva s vozačima automobila?