Premijera filma „Krvavi put do Bosne“ u Bosanskoj Krupi

Autor Premijera filma „Krvavi put do Bosne“ u Bosanskoj Krupi komentari

U nedjelju 1. septembra u Bosanskoj Krupi u 20.00 sati biće premijerno prikazan film „Krvavi put do Bosne“. Projekcija filma održaće se u Velikoj sali Doma Kulture.

Film „Krvavi put do Bosne“ je istinita priča koja govori o strahotama rata i ratnom putu bh. patriota koji su početkom 1992. godine pokušali preko okupiranih teritorija Kninske i Cazinske krajine doći do slobodnih teritorija Bihaćkog okruga i priključiti se vojnim jedinicama Petog korpusa.

Mnogi od njih su na tom su putu izgubil život, a kao podjećanje na njihov herojski čin ovu istinitu priču koja je poslužila kao scenarij za snimanje filma, napisao je Emir Bešić, koji je bio sudionik i živi svjedok ovih događaja. Zahvaljujući prvenstveno njegovom entuzijazmu, cijeli ovaj projekat okupio je respektabilnu glumačku ekipu koju su činili Mario Drmać, Izudin Bajrović, Nada Đurevska i mnogi drugi. Pored samog autora, u snimanju filmskih scena učestvovali su i brojni statisti, tzv. naturščici, koji dolaze iz Sanskog Mosta, Bužima, Bosanske Krupe i drugih gradova. Svi oni su svojom osobnošću i samom pojavom u pojedinim scenama, ovaj film učinili naročito upečatljivim.

Veliku pomoć na dramaturgiji filma je pružio bh. glumac Edin Drljević, koji je pored toga bio i dio glumačke ekipe koja je učestvovala u snimanju filma.

Film „Krvavi put do Bosne“ je ratna priča pretočena na filmsko platno, i ovim filmom nastoji se predočiti istina o običnim ljudima koji su dali život za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

krupljani.ba

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se
MAJA COMMERCETURIJAENO PICE

Marketing

MOBILTRONIC LIMOMETAL BOSCH KGH PROJEKTNI BIRO OAZA PRIMA NAMJEŠTAJ VAS DOM AMFORA DURMES RENTACAR ČAJIĆKI KAMNE TOP TERME TOPUSKO

Anketa: Vozite li bicikl, kakva su vaša iskustva s vozačima automobila?