XII Kantonalna izložba stočarstva “Cazinski sajam 2013″

Autor XII Kantonalna izložba stočarstva “Cazinski sajam 2013″ komentari
XII kantonalna izložba stočarstva „Cazin 2013“ održaće se 20. i 21.septembra. Uz svečanost otvorenja u petak, 20.septembra održaće se festival domaćih proizvoda kao što su med, mlijeko, ljekovito bilje i ostalo, kao i izložba fotografija sa prethodnih sajmova. I ove će godine, u okviru sajamskih dešavanja, biti organizirano nekoliko stručnih predavanja za poljoprivredne proizvođače, kao i revijalna izložba pasa i kućnih ljubimaca, a sva dešavanja održaće se na Trgu zlatnih ljiljana i u prostorijama Poslovnog centra „Ljiljan“.

Drugi dan sajma, subota- 21.septembar rezerviran je za tradicionalnu izložbu stoke- telad, krave muzare, visoko steone junice, stada ovaca i konji. Cazinski sajam stoke ima višegodišnju tradiciju, a s predznakom kantonalne izložbe održava se dvanaestu godinu zaredom. Najvažniji cilj ove poljoprivredne manifestacije jeste promocija dostignuća u agraru, ali je ona i prilika za brojne susrete, razmjenu novih informacija i iskustava i edukaciju. Pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači, posebno vlasnici stočnih grla,  iz Unsko- sanskog kantona da uzmu učešća u ovoj izložbi, a prijave mogu izvršiti u Službi za razvoj i poduzetništvo u općini Cazin, te JP „Veterinarska stanica“ Cazin.

Za sve učesnike, izuzev onih kojima na kraju izložbe budu uručene nagrade, biće osigurani troškovi u vidu dnevnice za učešće na „Cazinskom sajmu 2013“. Domaći poljoprivrednici i ove će godine, kako se očekuje, u velikom broju posjetiti sajamska dešavanja kojima uvijek vrlo rado prisustvuju i svi ostali građani.

tcljiljan.ba

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se
MAJA COMMERCETURIJAENO PICE

Marketing

MOBILTRONIC RENTACAR KGH PROJEKTNI BIRO TOP TERME TOPUSKO BOSCH OAZA ČAJIĆKI KAMNE VAS DOM DURMES AMFORA PRIMA NAMJEŠTAJ LIMOMETAL

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?