Drama u Livnu: Ušao u kafić i prijetio gostima, a onda je nožem nasrnuo i na policajce

.
Službenici Policijske postaje Livno su jučer u 15 sati dobili prijavu da je u ugostiteljski objekt u ul. Poginulih branitelja HVO u Livnu, ušla nepoznata muška osoba u vidno alkoholiziranom stanju s nožem u ruci i da pravi probleme.

 

Na mjesto događaja izašli su službenici Policijske postaje (PP) Livno te u ugostiteljskom objektu zatekli S.P. (1981.), koji se oglušio na sve zapovjedi policijskih službenika da s njima krene u PP Livno, da bi u jednom momentu fizički nasrnuo na policijske službenike. Nakon što je stavljen pod kontrolu, isti je prevezen u prostorije PP Livno.

Nakon što je lišen slobode po čl. 359 KZ FBiH ‘Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti’, S.P. je odvezen u županijsku bolnicu u Livnu (Odjel neuropsihijatrije), gdje je zadržan na daljnjem liječenju, ujedno je i alkotestiran, te mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,05 g/kg alkohola.

Očevid na mjestu događaja obavili su službenici Policijske uprave Livno, kojom prilikom je pronađen i izuzet kuhinjski nož. O svemu je upoznat dežurni Županijski tužitelj, priopćeno je iz MUP-a Hercegbosanske županije.