Englezi tvrde: Pep Guardiola odlazi iz Cityja, poznato je i kada, ali i ko dolazi u mjesto njega

.
Sve je bliže rastanak?

 

Prije nekoliko dana Manchester City je eliminisan iz Lige prvaka od madridskog Reala. Naravno, veliko je to razočarenje bilo za navijače ovog tima.

Kako stvari stoje, bliži se i kraj saradnje između Manchester Cityja i Pepa Guardiole, čovjeka koji je praktično napravio neki novi Manchester City i koji je ispisao historiju ovog kluba.

Njegov ugovor ističe na kraju naredne sezone, a prema pisanju novinara iz Engleske to će biti i njegova posljednja sezona na klupi Manchester Cityja nakon čega će uslijediti razlaz.

Iako je Guardiola ranije govorio da postoji mogućnost da produži ugovor, prema pisanju engleskih medija to se neće dogoditi i naredna sezona je njegova posljednja na klupi ovog tima.

Naredna sezona biti će njegova deveta na klupi Manchester Cityja, što je duže nego u Barceloni i Bayernu, a u timu iz Engleske su svjesni da on tu neće biti vječno.

Spremaju se navodno tako za život poslije Pepa Guardiole koji će krenuti na kraju naredne sezone, a već je poznato i ime njegovog nasljednika na klupi Manchester Cityja.

Prema navodima medija iz Engleske to će biti trenutni trener Girone koji će još jednu godinu raditi u ovom klubu, a njegovo ime je Michael Sanchez.

Sanchez ove sezone sjajno vodi Gironu koja se nalazi na trećem mjestu u Primeri, a koliko je ovo fenomenalan rezultat za njih najbolje govori činjenica da im je ovo tek četvrta sezona u najvišem rangu takmičenja u historiji.

Dobio je Sanchez hvalospjeve iz svijeta fudbala od mnogih trenera, pa i vlasnika klubova, ali kako stvari stoje njegov put je vezan za Manchester City.

Navodno je sjajni trener zaradio poštovanje i vlasnika Manchester Cityja, te će dobiti priliku da postane glavni trener ovog kluba.