Granična policija BiH: Pasoš državljanke Komora ima krivotvorenu stranicu s biografskim podacima

Granična policija BiH izdala je saopćenje u kojem demantuje advokata Seada Temima koji je za Klix.ba tvrdio kako njegova klijetnica, državljanka Komorskih Ostrva, ima uredne putne isprave iako je privedena zbog sumnje u krivotvorenje pasoša.

"Kod državljanke Komora koja je lišena slobode 21.7.2018. na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH otkrili su djelimično krivotvoren pasoš u kojem je krivotvorena stranica s biografskim podacima, te izvršena zamjena stranica za vize, čime je A.A.N.M.A. počinila krivično djelo 'krivotvorenje isprave'", stoji u objašnjenju Granične policije BiH koje je došlo nakon što je Temim optužio agenciju za neznanje.

Podsjećamo, advokat Sead Temim kazao je da je ustanovljeno da njegova branjenica uopće nije imala falsificirane putne isprave, te da iz "Granične policije BiH ne znaju da se pasoš jedne zemlje promijenio".

Uz navedeno, kao reakaciju na navode u tekstu iz Granične policije BiH posebno se ističe da se kao referentni podaci prilikom ispitivanja dokumenata koriste elektronske baze zemalja EU i specimeni dokumenata koje posjeduje Granična policija BiH.

Ipak, državljanka Komora je tokom ponedjeljka puštena na slobodu.