Halitović ga oštro upozorio: Rošić traži lokaciju za migrante u Bosanskoj Krupi

Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić i predstavnici Evropske komisije obišli su danas potencijalne lokacije za smještaj migranata u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Radi se o lokacijama Medeno Polje, između Bihaća i Bosanskog Petrovca, te u Jasenici kod Bosanske Krupe.

No, o ovom posjetu i mogućoj lokaciji na teritoriji općini Bosanska Krupa načelnik Armin Halitović očigledno nije bio upoznat, tako da je večeras reagovao na svom facebook profilu.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Neprijatno sam iznenadjen i sokiran vecerasnjim prilogom u dnevniku RtvUsk, u kojem Premijer Husein Rosic po opcini Bosanska Krupa obilazi lokacije za smjestaj migranata.
Rosic u ulozi Premijera Usk, kao niko do sada potcjenjuje opcinu Bosanska Krupa i gradjane Bosanske Krupe.

U vise od 2 godine svoga mandata Rosic, kao Premijer Usk nije niti jednom posjetio opcinu Bosanska Krupa, izuzev na minderskim druzenjima u uskom krugu svojih politickih istomisljenika, ali je zato sada dao sebi za pravo da nam ovaj put na mala vrata dovede migrante, i to pazi, u MZ Jasenica, naseljenu iskljucivo gradjanima srpske nacionalnosti. Mozda mu sad pred izbore treba malo nestabilnosti za uhrpavanje glasacke masinerije.

Ovim putem, a sutra i zvanicno, Rosic kao Premijer Usk, ce biti obavijesten da u opcini Bosanska Krupa moze djelovati jedino i iskljucivo sa legalno izabranim organima i tijelima.