Horor u glavnom gradu BiH: Dva dječaka otrovana, vitalno su ugroženi

policija
Na Ilidži jučer otrovana su dva dječaka. Ovu informaciju potvrdila je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Naime, kako je kazala jučer su u 17 sati zaprimili prijavu.

“Zaprimili smo prijavu da su dva maloljetnika, na području Ilidže, ulica Jahijela Fincija broj 50, općina Ilidža da su u nekom prostoru koji je prizembom improvizirani objekat za proizvodnju kolača, u besvjesnom stanju. Mi smo izašli na teren. Na terenu je bila i ekipa Hitne pomoći”, kazala je Novalić.

Potom je dodala:

“Djeca su u stanju vitalne ugroženosti, vozilom hitne pomoći prebačeni u na Kliniku za pedijatriju Klinički centar, smješteni su u Odjeljenju za intenzivnu njegu”.

Jučer je obavljen uviđaj od strane ekipe MUP-a KS, ali uz prisustvo vještaka protivpožarne zaštite i ekipe Sarajevogasa.

“Prilikom uviđajnih radnji sudski vještak je konstatirao da je prilikom nepotpunog sagorijevanja u jednoj od ovih peći došlo do stvaranja ugljenmonoksida koji je uzrokovao trovanje kod maloljetnika. MUP KS nastavlja rad na dokumentovanju ovog djela. Više informacija o zdravstvenom stanju ovih dječaka nemamo”, kazala je Novalić.