Mektić odgovorio Fazliću: Ima li gradonačelnik Bihaća pametnijeg posla od dolaska u Sarajevo?

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u izjavi za Klix.ba reagirao je na najavu gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića da zbog migrantske krize u ovom gradu 26. jula budu održani protesti u Sarajevu.

"To je potpuno besmisleno i nepotrebno. On ako nema pametnijeg posla da radi za građane, bujrum neka dođe. On traži da Ministarstvo sigurnosti radi ozbiljnije posao. Pa koji on posao radi? Šta on ima sa tim migrantima? Nema ništa, kao gradonačelnik", kazao je Mektić.

Mektić je naveo da ni čelnici Bihaća, kao ni Cazina, Velike Kladuše, Bosanskog Petrovca ne žele migrante u svojim općinama

"Pa gdje ćemo s njima? Mi ih molimo ko ljude da se dogovore u USK. Sutra moji saradnici opet idu gore. Neka odrede jednu lokaciju koju ćemo pretvoriti u prihvatni centar. Oni su duboko politički podijeljeni. Oni jedan drugom fizički bukvalno o glavi rade. Meni je bilo neprijatno kada sam prisustvovao njihovim sastancima", kazao je Mektić.

Podvukao je da Ministarstvo sigurnosti radi ozbiljan posao, te da ulaže velike napore kako bi se riješila situacija.

"Mi radimo ozbiljno, prepoznajemo kriminalne osobe. Evo danas smo ih 5-6 identifikovali, ispraznili penzionerski dom u koji su ilegalno ušli. Đački dom je trenutno prihvatni centar u Bihaću. To ne možemo promijeniti, kada oni ne daju drugu lokaciju", kazao je ministar sigurnosti BiH.