Intervencija policije i korištenje opojnih droga u protekla 24 sata u Cazinu

Cazin

U protekla 24 sata na području Grada Cazin 

Izvještaj policijske stanice Cazin:

  • Intervencija: Ukupno su zabilježene dvije intervencije.
    • Prva intervencija bila je vezana uz krivično djelo. U mjestu Slatina evidentirano je posjedovanje i uživanje opojnih droga.
    • Druga intervencija odnosila se na saobraćajnu nezgodu koja se dogodila u 17:52 u mjestu Havin Most, u kojoj su sudjelovala dva motorna vozila. Jedna osoba je zadobila lakše tjelesne povrede.

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin:

  • Nisu zabilježene intervencije vatrogasne jedinice u proteklom periodu.

Pregleda i povreda:

  • Tijekom 24 sata zabilježeno je ukupno 101 pregled, od kojih su 2 osobe prevezene sanitetom.

Obavijesti za potrošače:

  • Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, danas 07.05.2024. će doći do prekida u isporuci vode za područje Mjesne zajednice Vrelo u periodu od 08:00 do 12:00 sati.
  • Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin, obavještava kupce da će doći do prekida u snabdijevanju električnm energijom: Dana: 07,08 i 09.05.2024. godine · od 08:30 do 15:30 sati kupci trafopodručje: Brezova Kosa Kličić

Stanje na cestama:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju na moguće odrone na brojnim dionicama. Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart na autocesti A-1 danas (07.05.) od 08 sati bit će zatvoren smjer Zenica jug-Lašva, a vozila će do završetka radova saobraćati dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste. Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog aktuelnih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. Na graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta. Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak