Iran odgovorio na Trampove prijetnje, nazvavši ih "pasivnom reakcijom"

Iranska državna agencija IRNA, glasnik vlade u Teheranu, odgovorila je na prijetnju Donalda Trampa (Trump), nazvavši je "pasivnom reakcijom".

Američki predsjednik danas je upozorio predsjednika Irana Hasana Rohanija (Hassan Rouhani) da će se Iran suočiti s užasnim posljedicama zbog prijetnji Vašingtonu.

Nikada više nemojte prijetiti SAD ili ćete se suočiti s posljedicama kakve je malo ko u historiji doživio. Više nismo zemlja koja će prihvatati vaše poremećene poruke nasilja i smrti - naveo je Tramp na Twitteru.

IRNA je navela da je Trampov tvit, napisan velikim slovima, samo imitacija i kopija izjave ministra vanjskih poslova Irana Džavada Zarifa, koji je ranije upozorio Zapad "da nikada ne prijeti Iranu", navode agencije.

Tramp je danas odgovorio na Rohanijevo jučerašnje upozorenje da "Amerikanci moraju shvatiti da je mir s Iranom majka svjetskog mira i da je rat s Iranom majka svih ratova".

Iranski predsjednik je upozorio Trampa i da se prestane "igrati repom lava" i prijetiti Iranu, te je dodao da će SAD "u suprotnom zažaliti".