Još osam dana do početka Internacionalne regate: Čarolija niz brzake smaragdne Une

Ostalo je još osam dana do početka tradicionalne regate na Uni. Već 46. put, zaljubljenici u smaragdnu ljepoticu imat će priliku osjetiti adrenalin i uzbuđenje koje će im pružiti prekrasni slapovi, priroda i jedinstveni ugođaj.

Ovogodišnja regata, koja traje od 25. do 28. jula, obiluje sadržajima koji će posjetiocima, među kojima se očekuje i veliki broj turista, pružiti poseban doživljaj. Tako će u Bihaću 27. jula na Gradskoj otoci koncert održati Marija Šerifović, a one koji regatu planiraju dočekati 28. jula u Bosanskoj Krupi, zabavljat će Hari Mata Hari.

Menadžment Nacionalnog parka „Una“, organizatora ovog događaja, za učešće u regati pripremio je povoljne cijene. Svi koji žele učestvovati na prvoj dionici etape od Martinbroda do Štrbačkog buka morat će uplatiti kotizaciju od 15 KM, dok na narednoj i najljepšoj dionici, koja se proteže od Štrbačkog buka do grada Bihaća, kotizacija iznosi 20 KM.

Za posljednju etapu od grada Bihaća do Bosanske Krupe kotizacija je 15 KM. Jedinstvena cijena za one koji će na regati učestvovati cijelim putem, od Martinbroda pa do Bosanske Krupe, iznosi 40 maraka. Za sve učesnike osigurani su obroci.