Jusuf Arifagić preuzeo mandat u Skupštini grada Prijedor

saa

Danas je Skupština grada Prijedor verificirala mandat novom odborniku Jusufu Arifagiću, koji je na izborima 2020. godine bio kandidat “Pokreta za Prijedor”.

Jusuf Arifagić je poznati privrednik, bivši logoraš i borac za pravednu BiH i budućnost koja će biti bolja za sve, a u Skupštinu grada Prijedor ulazi nakon što je u Narodnu skupštinu entiteta Republika Srpska izabran dosadašnji odbornik Mirsad Duratović, koji je nakon preuzimanja mandata u entitetskoj skupštini podnio ostavku u Skupštini grada Prijedor, javio je lokalni medij Kozarac.eu.

Na posljednjim općim izborima Jusuf Arifagić je kao kandidat Koalicije Država bio kandidat za predsjednika/ potpredsjednika entiteta RS i osvojio je 10. 467 glasova. Prije toga, na lokalnim izborima, kao kandidat ''Pokreta za Prijedor'' osvojio je 685 glasova.

Svojim dosadašnjim radom i odnosom prema ljudima Jusuf Arifagić je zadobio povjerenje i podršku za svoju politiku i stavove širom BiH i neće biti iznenađenje da se Arifagić u narednom periodu više politički angažira i preuzme neku značajniju političku funkciju na nivou cijele Bosne i Hercegovine.

Foto: Nijaz Caja, Kozarac.eu