Kenan Kovačević, osoba sa Downovim sindromom, prvo radno iskustvo imat će u Općini Ilidža

.
Kenan Kovačević, osoba sa Downovim sindromom, bit će na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa u Općini Ilidža

Kako su saopćili iz ove općine, Kenan je završio Srednju tehničku školu grafičkih tehnologija dizajna i multimedije na Ilidži. Aktivno se bavi plivanjem te osvaja medalje na međunarodnim takmičenjima.

 

Ukazali su da je iskazao je želju i interes da prvo radno iskustvo stekne u fotokopirnici Općine Ilidža te je potpisao ugovor za narednih šest mjeseci.

Načelnik Nermin Muzur (NiP) dočekao je Kenana na njegovom radnom mjestu i poželio mu dobrodošlicu za prvi radni dan.

 

"Kenan je uputio molbu i izrazio želju da prvo radno iskustvo stekne u Općini i za nas uopće nije bilo upitno da mu ispunimo tu želju. Kroz zakonske mehanizme omogućili smo Kenanu da sa svojom stručnom spremam u narednih šest mjeseci bude na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa u Općini Ilidža te da na taj način stekne neophodno radno iskustvo. Jako je vedar, nasmijan i vrijedan momak i zaista se radujemo što će biti sa nama u narednom periodu", kazao je Muzur.

Kenan je istakao da se raduje što će imati priliku da radi u fotokopirnici, spreman je za nove radne pobjede i nada se da će opravdati očekivanja, saopćili su iz Općine Ilidža.