Ministri iz ÖVP-a stali uz kancelara: Nastavak koalicije samo ako je na čelu vlade Kurz

.
Iz zajedničke izjave svih članova vlade iz redova ÖVP-a proizlazi da ministri ÖVP-a jednoglasno stoje iza kancelara Kurza. Oni isključuju nastavak vlade s ÖVP-ovim sudjelovanjem ukoliko u njoj nije Kurz.

Članovi vlade iz redova ÖVP-a jasno su danas dali do znanja da će u saveznoj vladi ostati samo s kancelarom Sebastianom Kurzom. “U ovoj saveznoj vladi ÖVP će sudjelovati samo ako na čelu ostane Sebastian Kurz”, jasno su istaknuli svi članovi vlade iz redova ÖVP-a danas poslijepodne u zajedničkoj izjavi.

“Na izborima 2017. i 2019. godine Sebastiana Kurza je dva puta biralo stanovništvo Austrije i to sa velikom prednošću, što ga je učinilo demokratski legitimiranim saveznim kancelarom naše republike. Izbori uvijek odražavaju volju naroda, a to je vrlo jasno izraženo u posljednja dva izborna ciklusa”, stoji u deklaraciji ministara ÖVP-a, u kojoj se također pozivaju na postignuća vlade pod vodstvom Kurza i na činjenicu da vladin program također nosi njegov potpis.

 

 

Na ovaj način su odgovorili na izjave koalicijskog partnera (Zeleni) prema kojima je moguć nastavak tirkizno-zelene koalicije s ÖVP-om, ali ne i s Kurzom.