Mladić (19) u Zagrebu autom udario curicu na zebri

<y

JUČER se na Bukovačkoj cesti u zagrebačkom Maksimiru dogodila prometna nesreća u kojoj je 19-godišnji vozač automobilom udario djevojčicu.

Policija je objavila detalje nesreće.

Djevojčica je izašla iz busa i kročila na zebru

"Jučer, 14. listopada oko 16:40, 19-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Peugeot, a kretao se Bukovačkom cestom u smjeru juga. Dolaskom nasuprot kućnog broja 274, započeo je nepropisno obilaženje na mjestu gdje mu je to zabranjeno punom uzdužnom linijom po sredini kolnika, nepoznatog osobnog automobila koji je bio zaustavljen na desnoj kolničkoj traci i iza autobusa javnog gradskog prijevoza zagrebačkih registarskih oznaka, a koji je bio zaustavljen na desnoj kolničkoj traci na obilježenom autobusnom stajalištu", napisali su iz policije te dodali:

"Iz autobusa je izašlo dijete i stupilo na vertikalnom i horizontalnom signalizacijom obilježeni pješački prijelaz. Tom prilikom 19-godišnji vozač bio je dužan približavati se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, što nije učinio. Prednjim lijevim dijelom svog vozila naletio je na dijete koje je prelazilo kolnik po pješačkom prijelazu, krećući se u smjeru istoka. U nesreći je teško ozlijeđeno dijete (pješakinja), a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb."

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.