Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima posjetio je Medresu “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu

.
Danas u Cazinu muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima posjetio je Medresu “Reis Džemaludin-ef. Čaušević”.

 

U njegovoj pratnji bili su: mr. Haris Veladžić, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje, Sabahudin Begić, sekretar Muftijstva, i Nazif Horozović, koordinator za medije.

Dodatni motiv posjete je svakako početak nove školske godine. Posjetili su dva od tri odjeljenja prvih razreda gdje se muftija Kudić kratko obratio i u ime Muftijstva bihaćkog izrazio dobrodošlicu u Medresu i čestitao učenicima i njihovim nastavnicima početak nove školske godine.

 

“Želim vam se prije svega zahvaliti što ste odabrali najbolju školu, jer po svemu što Medresa nudi svrstava je u red najboljih škola. Veoma mi je drago da i pored otežanih uslova rada, uprava Medrese iznalazi najbolja rješenja da se nastavni proces odvija nesmetano i da se poštuju predviđene epidemiološke mjere. Medresa je škola u kojoj će učenici steći najbolja prijateljstva i period života koji će im zauvijek ostati u sjećanju”, naglasio je muftija Kudić.

 

Direktor medrese “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” prof. Enes Ljubijanakić se zahvalio Muftiji i njegovim saradnicima na posjeti i istaknuo da je Medresa spremno dočekala početak nove školske godine i da se nastava odvija u posebnim uvjetima, ali da se nastavni proces i ukupan život u Medresi odvijaju na način na koji je i planiran.

“Iako smo novu školsku godinu počeli u specifičnim uvjetima, gdje Medresa prati i pridržava se instrukcija nadležnih institucija u pogledu zaštite od koranavirusa, trenutno se u Medresi nalaze kompletni prvi razredi, a ostali razredi su podijeljeni u dva dijela, kako to nalažu instrukcije. Jako mi je drago da smo i ove godine upisali tri odjeljenja prvih razreda, bez obzira na probleme migracija prema zapadnoj Evropi koje su posebno pogodile USK i Bihaćko muftijstvo. To nam dokazuje da naši ljudi poštuju i cijene Medresu i doživaljavaju je najboljom školom za njihovu djecu. Također, želim istaći da ove godine imamo značajan broj učenika koji su došli iz inostranstva, iz naše dijaspore, kako iz zemalja zapadne Evrope, tako i iz SAD-a”, ističe direktor Ljubijankić.

 

Uz direktora Ljubijankića u svojstvu domaćina bili su i pomoćnici direktora za nastavu i dom, prof. Izeta Veladzić i prof. Mehmed Mašić.