Na Ahiret preselio profesor Kurbegović (Sefer) Sefer

c

Na neki drugi i bolji svijet, u 75. godini života preselio je Sefer Kurbegović, ugledni Sanjanin, profesor fizičke kulture, nekadašnji uspješni spotista i sportski radnik
Ova vijest ražalostila je sve građane Sanskog Mosta, kao i sve one koji su poznavali i drugovali sa profesorom Kurbegovićem.
Ostaće u sjećanju generacijama Sanjana kojima je predavao tokom školovanja, mnogima je bio razrednik, predavač, pedagog i prijatelj, te sportski uzor. U mladosti se uspješno bavio sportom, bio odličan rukometaš, a kasnije istaknuti rukometni sudija,, trener, sportski radnik i pedagog.
O tome koliko je bio cijenjen, govori i to da je radi svog društvenog i profesionalnog angažmana zaslužio počast da bude jedan od glavnih nosilaca olimpijske baklje za vrijeme Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, kada je ona na svome proputovanju do stadiona Koševo pronesena i kroz grad na Sani. Njegovim odlaskom Sanski Most je izgubio još jednu ličnost koja je godinama unatrag vlastitim životnim angažmanom i djelovanjem gradila identitet i imidž grada.
Generacijama učenika koje je izveo na zivotni put, prijateljima, poznanicima, građanima i svojoj porodici ostaće zauvijek u lijepom sjećanju.
Dženaza namaz će se klanjati u srijedu, poslije ikindije namaza ispred Hamzibegove džamije u Sanskom Mostu, a ukop će se obaviti na mzerju Greda