Nemojte da pijete iz staklenih čaša u sobama: Osoblje otkrilo najneugodnije tajne

hotel case
Mnogi zaposlenici hotela savjetuju da ne pijete vodu iz staklenih čaša koje se nalaze u sobama.

 

Nikada ne vjerujte staklenim čašama u svojim hotelskim sobama. Osoblje za čišćenje ima puno posla, a malo vremena, pa se često događa da čaše obrišu istom krpom kojom čiste kupaonicu. Konačno, njihov cilj je samo da soba izgleda čisto – napisao je jedan korisnik na Redditu.

Radio sam u jednom od najluksuznijih odmarališta na svijetu i tokom godinu dana uopće nismo prali čaše u sobama, samo smo ih prebrisali – dodao je drugi.

Jedan je procijenio da je u oko 40 posto kreveta u hotelima u kojima je radio neko preminuo.

U nekim hotelima postoji stvarna šansa da je neko preminuo u vašem krevetu.

Naravno, to ovisi o vrsti hotela i kakvi su gosti, ali u nekima se dogodi barem jedan smrtni slučaj sedmično. Ne radi se o tome da su hoteli opasni, već da u njima borave starije i bolesne osobe – rekao je.

Jedan je pak izjavio da nikada nije vidio da spremačica nešto ukrade.

Svi uvijek okrive spremačice kada nešto nestane, ali mi kasnije uvijek pronađemo te stvari. Spremačice ne bi riskirale svoj posao zbog polovnog iPada ili sličnih stvari. Zarađuju pristojan novac od napojnica – objasnio je.

Mnogi su također napisali kako su bed bugs (stjenice) problem u gotovo svakom hotelu te su savjetovali da ne stavljate svoje torbe na krevete i da protresete posteljinu čim stignete u sobu.

Pokazalo se i da mnogi gosti hotela očekuju da zaposlene žene rade i kao prostitutke.

Bilo je muškaraca koji bi me to direktno pitali dok sam čistila sobu ili bi snažno insinuirali na takvo što i očekivali da im dođem u sobu nakon smjene – pisalo je u jednoj objavi.

Ipak, mnogi su pohvalili prostitutke i njihove klijente kao najpristojnije i najbolje goste.

Mnogi su također rekli kako nikako ne želite znati ko je bio u sobi prije vas, piše Daily Mail.

Spremačicama je najgore. Vidio sam kako iznose pune vreće korištenih seksualnih igračaka, kako skidaju korištene kondome s namještaja i čiste ljudske izmete s mjesta gdje izmeti nikako ne bi smjeli biti – pisalo je u jednom komentaru.

NAJLUDJE PRIČE HOTELSKOG OSOBLJA

Poznata tinejdžerska zvijezda ostavila je sobu punu igala i drugih pribora za drogiranje kako bi ih spremačice očistile.

Najveći račun koji sam vidio bio je 2 miliona dolara za gosta koji je unajmio cijeli sprat hotela na tri sedmice.

Šeik je doveo prostitutku iz bara u svoju sobu. Ona ga je tada drogirala i ukrala mu desetine hiljada dolara, satove i nakit.

Mnogo usamljenih ljudi odlazi na odmor kako bi prekinuli sa svojim životom. To se često događa, ali o tome nikada nećete čitati u vijestima.

Nikada, ali baš nikada ne koristite čokoladne fontane u hotelima. Djeca stavljaju prste unutra, starije osobe kišu u čokoladu… Najgore od svega je što je čokolada preskupa da bi se bacila, pa stoji sve dok se ne potroši.