Noć za zaborav Dončićevog Dalasa, Boston deklasirao Klivlend

J

Košarkaši Boston Seltiksa deklasirali su na domaćem terenu Klivlend Kavalirse 120:95 u okviru prvog meča polufinala konferencije.

Meč je od samog početka pa do kraja bio "jednosmjerna ulica" i pitanje pobjednika nije niti u jednom trenutku bilo dovedeno u pitanje.

Boston je do pobjede vodio Džejlin Braun sa 32 poena i impresivnim šutom iz igre od 66 posto. Dobru partiju je pružio i Derik Vajt sa 25 poena. Tejtum je ubilježio dabl-dabl učinak sa 18 poena i 11 skokova.

Najefikasniji kod Klivlenda bio je Donovan Mičel sa 33 poena, šest skokova i pet asistencija, no problem je predstavljalo to što nije imao dovoljno raspoloženih saigrača.

Nije bilo puno zanimljivije niti u drugom sinoćnjem meču, gdje je Oklahoma lako izašla na kraj sa Dalasom. Konačan rezultat bio je 117:95.

Najbolji kod Oklahome bio je plejmejker Šej Gildžes Aleksander sa 29 poena, a statistiku je upotpunio sa po devet skokova i asistencija. Holmgrin je ubacio 19 poena.

Najveći problem za Dalas je predstavljalo to što Luka Dončić nije imao dobru šutersku večer. On je ubacio 19 poena, ali uz očajne procente šuta (5-11 za dva, 1-8 za tri i 6-10 sa linije slobodnih bacanja). Najefikasniji kod Dalasa bio je Kajri Irving sa 20 poena.