Onaj ko uradi i trun dobra, vidjet će ga: Muškarac zaustavio auto da bi spasio promrzlog vrapca (VIDEO)

vrabac
Kuč se zaustavio i uzeo pticu te je stavio u pretinac vrata automobila.

 

Snimak spašavanja promrzlog vrapčića nadomak Rožaja u Crnoj Gori oduševio je sve korisnike Facebooka koji su ga pogledali.

Vijećnik Bošnjačke stranke Melja Kuč na putu prema graničnom prijelazu Kula, gdje inače i radi kao šef istoimenog prijelaza, naišao je na promrzlog vrapca kako leži nasred ceste. Svojim humanom gestom spasio ga je od hladnoće i stradavanja u prometu.

Kuč se zaustavio i uzeo pticu te je stavio u pretinac vrata automobila. Potom ju je podigao na više mjesto kako bi se ugrijala i došla sebi. Kad je vidio da se ptica nije oporavila do kraja vožnje, maleno stvorenje sa sobom je ponio u kafić, a vrabac je brzo došao sebi i poletio.

Onaj ko bude uradio koliko trun dobra, vidjet će ga: Spašen premrzli vrabac nadomak Rožaja.

Ima ljudi koji dobra djela smatraju nevažnim, a oni ne znaju pomoću kojeg dobrog djela mogu zaslužiti džennet, pa makar to djelo sićušno bilo poput spašene ptice.

Ipak, u činjenju dobrih djela trebali nadmašiti druge ljude, pa i u onim djelima koja izgledaju nevažna i bezazlena, imajući na umu riječi Uzvišenog Allaha: "…onaj ko bude uradio koliko trun dobra, vidjet će ga, a onaj ko bude uradio koliko trun zla, vidjet će ga, piše u opisu ovog videa.

Nije poznato kada je snimak nastao, a na Facebooku je do sada prikupio više od milion i dvjesto hiljada pregleda.

 

VIDEO