Opet neko pravi lažne Bingo nagradne igre

r

Facebook stranice koje zloupotrebljavaju vizualni identitet trgovačkog lanca Bingo i dalje obmanjuju pratitelje praznim obećanjima vrijednih nagrada.

U martu i aprilu 2024. godine na Facebooku su se ponovo dijelile lažne nagradne igre pripisane trgovačkom lancu Bingo. U jednoj od viralnijih objava, podijeljenoj na Facebook stranici nazvanoj 𝘽𝙞𝙣𝙜𝙤-𝙛𝙖𝙣'𝙨 15. marta 2024. godine, navodi se sljedeće:

 

Objava “nagradne igre” u kojoj su obećane torbe, mobilni telefoni, vaučeri za kupovinu i druge nagrade, ostvarila je preko 1.000 interakcija na Facebooku.

Kompanija Bingo je putem svoje zvanične Facebook stranice 20. aprila 2024. godine obavijestila pratitelje da je pokrenuta lažna nagradna igra te da se relevantne informacije o nagradnim igrama koje organizuje ova kompanija objavljuju jedino na toj stranici. U objavi je podijeljen i screenshot slične lažne nagradne igre – navodno organizovane povodom Bingovog rođendana:

Dragi kupci, pokrenuta je lažna nagradna igra u ime kompanije Bingo.

Naša kompanija nema ovakvu nagradnu igru, te naglašavamo da je naša jedina Facebook stranica 👉 https://www.facebook.com/bingotuzla/ gdje objavljujemo sve informacije vezane za nagradne igre, natječaje i darivanja koje organizujemo.

Ne tražimo nikakve fotografije niti podatke od dobitnika mimo pravilnika koje objavljujemo na www.bingobih.ba

Ograđujemo se od bilo kakve odgovornosti vezane za prethodno pomenutu lažnu nagradnu igru.

Vaš Bingo! 💚