Počeo spektakularni turnir "Ljetna liga Tržac 2018"

Preostalo je još samo četiri dana do sedamnaestog izdanja popularne “Ljetne Lige Tržac 2018”, a šestog malonogometnog turnira u nizu C-LIGE sezona 2018. “Ljetna Liga Tržac 2018”, kao i ranijih godina zavređuje posebnu pažnju ljubitelja malog nogometa i dobre zabave, a prema riječima organizatora ovogodišnjeg izdanja sprema se pravi spektakl u Tržcu.

Dugogodišnje iskustvo u organizaciji ove sportske manifestacije, istinski nam garantuje iz godine u godinu sve bolja izdanja “Ljetne Lige” u Tržcu, a turnir je već postao popularan i jedan je od vodećih izdanja malonogometnih turnira C-LIGE.

“Dragi prijatelji malog nogometa pred nama je još jedno 17. po redu izdanje turnira, za kojega su vezani mnogi entuzijasti i zaljubljenici u ovaj sport.

U našoj MZ se mali nogomet oduvijek igrao ali nakon 1. izdanja Ljetne Lige Tržac još daleke 2001 godine, ništa više nije bilo isto. Naime, upravo naš turnir koji je bio prvi ovakvog tipa, probudio je interes ostalih, te na taj način podigao apetite organizatora na šire područje.

Kao i svih ovih godina, turnir će biti takmičarski, uzbudljiv, gledateljski jako zanimljiv i bogat nagradama. Ovaj turnir potiče okupljanje ljubitelja malonogometne lopte, veterane i mlade entuzijaste, pružajući im priliku da se takmiče u plemenitom sportskom duhu i tako nastave turnirsku tradiciju vrijednu poštovanja.

I ove godine turnir je Pozivnog karaktera sa 24 ekipe, koje će biti raspoređene u 8 grupa, sa po 3 momčadi. Interes i u ovoj godini je enormno veliki ali poznavajući Vašu ekipu, kao i Vaš odnos prem sportu uopće, dovoljan je razlog da Vas pozovemo, da budete dio fantastične i neizvjesne atmosfere.

Kako se nadamo i vjerujemo da će te odlučiti u obostranom interesu, unaprijed se zahvaljujemo i radujemo Vašem dolasku”!– stoji u Pozivnici Organizacionog odbora turnira 17.”Ljetna Liga Tržac 2018″.

Malonogometni turnir u Tržcu je na rasporedu od 16.07.-20.07.2018.godine. Kotizacija/učešće za turnir je 200 KM, a nagradni fond turnira iznosi 4.000, 00KM.

  1. mjesto Pehar/Plaketa/Novčana nagrada 2.000,00 KM
  2. mjesto Plaketa/Novčana nagrada 1.000.00 KM
  3. mjesto Plaketa/Novčana nagrada    500,00 KM
  4. mjesto Plaketa/Novčana nagrada    500,00KM

Organizator turnira će također nagraditi najbolje pojedince: igrač, vratar i strijelac.

Posjetioce turnira očekuje pored malog nogometa,  tombola uz bogat nagradni fond, kao i muzika uživo!