Policajac u Banjoj Luci tukao suprugu na ulici, vukao je po asfaltu

Tridesetosmogodišnji V. K., policajac iz Banje Luke, osumnjičen je da je nasred ulice tukao svoju suprugu te je vukao po asfaltu u banjalučkom naselju Lauš.

Nezvanično saznajemo da su ga prijavile komšije, koje su, kako tvrde, ovaj mučan čin posmatrale, a on je potom uhapšen.

- Sumnja se da je on prema supruzi bio nasilan duže od deset godina - otkriva izvor "Nezavisnih".

Na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka tom pripadniku MUP-a RS, zaposlenom u Upravi za osiguranje ličnosti i objekata, potom je određen pritvor.

Iza brave ga je smjestio Osnovni sud u Banjoj Luci nakon zahtjeva postupajućeg tužioca, koji tog policajca tereti za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

- Osumnjičeni je 6. maja oko 19 sati u Banjoj Luci u Karađorđevoj ulici vršio fizičko i psihičko nasilje nad svojom suprugom, a u prisustvu njihove maloljetne djece - saopćila je Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Očevici su ispričali da je V. K., kada je napao suprugu, bio veoma brutalan.

- U jednom momentu izvukao je suprugu iz auta, u kojem je sjedila, a zatim je počeo tući i vući po asfaltu. Sve je gledalo njihovo dvoje maloljetne djece, koja su vrištala i plakala - ispričali su očevici.

Tužilac je odlučio da zatraži pritvor osumnjičenog nasilnika da ne bi ometao krivični postupak utjecajem na svjedoke. Strahovalo se, također, da će 38-godišnjak ponoviti krivično djelo.

Osim toga, pritvor je predložen i zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina. Pa i teža!

Odlukom da se ovom policajcu odredi pritvor on je odvojen od djece i supruge, kako, eventualno, ona ponovo ne bi bila njegova meta. Budući da je riječ o porodičnom nasilju, identitet osumnjičenog i ostali detalji nisu saopćeni.

V. K. je suspendiran do okončanja istrage koja se protiv njega vodi.

Danica Gnjatović, portparol MUP-a RS, potvrdila je da će prema ovom policajcu biti poduzete mjere u skladu s Pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti.