Policija u Bihaću uhapsila 24-godišnjeg vozača Audija, preticao više vozila i sve snimao mobitelom

J

Dana 20.04.2024 godine oko 19:00 sati na društvenoj mreži „TikTok“ objavljen je snimak nesavjesne i opasne vožnje kroz naselje Kostelam grad Bihać. Na snimci se može vidjeti da vozač p.m.v NN marke tokom vožnje čini nekoliko vrlo opasnih radnji, kao i da vozilom upravlja neprilagođenom brzinom uslovima i stranju na putu.

Pripadnici Policijske stanice Bihać su prilikom pregledavanja navedene snimke utvrdili da je počinjeno nekoliko težih saobraćajnih prekršaja, te u cilju identifikovanja prekršioca postupili su sukladno sa zakonom te su utvrdili identitet kako vozila, tako i vozača koji se sumnjiči za gore navedene prekršaje.

S obzirom da se radi o licu koje je nastanjeno na području grada Cazina, u žurnoj proceduri je ostvarena komunikacija i saradnja sa pripadnicima Policijske uprave Cazin.

Dvadesetčetvorogodišnji muškarac osumnjičen za počinjene prekršaje pozvan je u Policijsku stanicu Cazin, gdje je dao izjavu na gore navedene okolnosti te je naveo da je on u toku jučerašnjeg dana 20.04.2024. godine upravljao sa svojim p.m.v marke Audi A5 i da je u toku kretanja kroz naselje Kostela, grad Bihać izvršio neprimjereno preticanje nekoliko vozila koja su mu se našla na trasi kretanja, a da je svu radnju vožnje putem mobilnog aparata snimio njegov suvozač i objavio na društvenim mrežama.

Ovim putem pozivamo sve vozače na dosljednu primjenu zakonskih propisa ali i upozoravamo da će policija Unsko sanskog kantona u narednom periodu pojačati svoje mjere usmjerene na kršenje saobraćajnih propisa te strogo sankcionisati svako oblik opasne i objesne vožnje.