Ponos Krajine! Cazinjanin Husnija Kapić osvojio zlatnu medalju na internacionalnom sajmu inovacija u Njemačkoj

.
Na internacionalnom sajmu inovacija održanom u Njemačkom gradu Nirbergu gdje je 35 zemalja predstavilo 850 inovacija u raznim kategorijama učestvovala je i Bosna i Hercegovina sa šest inovacija gdje su dobivene dvije bronzane i jedna zlatna medalja.


Centrifugalni - excentar mlin za reciklažu otpadnog stiropora PATENT inovacija od Husnije Kapić iz Cazina dobila je zlatnu medalju gdje je u velikoj konkurenciji postigla zavidan rezultat


Stroj je privukao veliku pozornost iz razloga što se iz otpadnog stiropora mljevenjem vraća u stanje od čega je i napravljen stiropor,ekološki čist i spreman za dalju upotrebu (izolacije tople podove itd).


Stroj je našao primjenu u građevinskom sektoru. Praktičan je za teren gdje se na licu mjesta melje otpadni stiropor i pakuje u vreće


Strojevi su već u manjoj fazi proizvodnje gdje se izvoze pretežno na strana tržišta,a o većoj proizvodnji razmišlja tek kad prođe određeno međunarodno vrijeme potvrde patenta.


Stroj je već na međunarodnim sajmovima dobio jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju, a ova zlatna je samo potvrda kvalitete patenta.