Kumunikacijski tim Grada Bihaća: Ne postoji potreba za dodavanjem novih smještajnih jedinica za migrante

S obzirom na brojne upite koji se odnose na navodno postavljanje novih kontejnera za migrante na lokalitetu Đačkog doma Kumunikacijski tim Grada Bihaća izdaje slijedeće saopćenje:

"Betonske stope koje su vidljive na fotografiji izbetonirane su krajem prošle godine prilikom izvođenja radova na objektu bivšeg Đačkog doma u Borićima. Tada jeste bilo planirano proširenje smještajnih kapaciteta tog objekta postavljanjem dodatnih kontejnera jer su Borići tada bili jedini privremni smještaj za migrante u Bihaću.

S obzirom da je trenutno u Borićima smješteno oko 150 osoba (porodice s djecom), te da ni kapacitet same zgrade nije popunjen, kako smo informisani iz IOM-a ne postoji ni potreba za dodavanjem novih smještajnih jedinica".

Gradska uprava upozorila je IOM da do proširivanja smještajnih kapaciteta ne smije doći bez odluke Operativnog štaba za migracije USK-a, čiji stav po tom pitanju je i dalje isti – nema povećanja kapaciteta za prihvat migranata na području USK-a, stoji na facebook stranici grad Bihać.