Poznato stanje profesora kojeg je učenik prebio na času: Polomio mu kosti glave

J

Profesor S.Z. (65) iz Bačke Palanke, kojeg je jučer tokom časa fizički napao učenik B.M. trenutno se nalazi na Kliničkom centru Vojvodine na Klinici za neurohirurgiju, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Podsjećaju da je 8. maja oko 14 sati bivši učenik Tehničke škole "9.maj" B.M. iz Bačke Palanke fizički napao profesora S.Z. tokom nastave i tom prilikom mu nanio ozbiljne tjelesne povrede. On je ranije pohađao školu "9.maj", a trenutno pohađa drugu srednju školu u Bačkoj Palanci.
 

- U UC Kliničkog centra Vojvodine, 8. maja 2024. godine primljen je pacijent S. Z. (65) godište zbog višestrukih teških povreda glave u vidu fraktura kostiju glave i lica i hematoma. Pacijent je nakon kompletne dijagnostike, opservacije i ljekarske pomoći primljen na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg konzervativnog liječenja - saopćio je za Telegraf.rs PR KVC Siniša Knežević.
 

Jučer je maloljetnik B.M. priveden od bačkopalačke policije, a ovaj incident izvao je značajnu zabrinutost prosvjetnih radnika u toj opštini koji su najavili protest.

Svi događaji koji su bili planirane povodom Dana Tehničke škole "9. maj" su otkazani.