Premijer Rošić obišao radilišta na cestovnoj infrastrukturi u Cazinu

Premijer USK Husein Rošić i direktor „Direkcije za ceste USK“ Adnan Pozderac obišli su danas nekoliko cazinskih naselja gdje traju radovi u okviru planiranih aktivnosti Direkcije u tekućoj 2018. godini. Uz rekonstrukciju dijelova regionalne ceste, sanacije klizišta te izgradnje trotoara, akcenat je dat i na cestovnim radovima u blizini malograničnog prijelaza Tržačka Raštela.

Blizu četiri miliona maraka Direkcija regionalnih cesta USK-a usmjeriće ove godine u cestovnu infrastrukturu na području svih općina i Gradova Kantona.

Od toga 1,9 miliona implementira se u Cazinu po osnovu različitih aktivnosti. Radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju regionalnih cesta, sanaciji klizišta, te izgradnji trotoara u više cazinskih naselja već su krenuli, nakon što je ova ustanova okončala proceduru za odabir izvođača radova.

qwe

Pojedine dionice cesta na kojima su aktivna radilišta danas su obišli premijer Kantona Husein Rošić i direktor Direkcije Adnan Pozderac.

Prilaz malograničnom prijelazu u Tržačkim Raštelima postepeno se uređuje i već sada izgleda značajno bolje u odnosu na ranije godine. U Direkciji su već odradili dio poslova i time demantuju, kako tvrde, navode cazinskog gradonačelnika Nermina Ogreševića da ova ustanova ne učestvuje u cestovnim radovima.

Nakon Cazina, kako smo danas imali priliku čuti,radovi će se intezivirati i na dionicama u ostalim općinama, a koji su u nadležnosti Direkcije regionalnih cesta. Naime, ostalo je još ugovora koje Direkcija treba zaključiti sa izvođačima radova, nakon što su okončane tenderske procedure.