"Regata emocija i sjećanja" umjesto "Una regate"

.
Manifestacija "Una regata" neće biti održana ni ove godine zbog aktuelnih mjera protiv širenja virusa korona koje su na snazi u Unsko-sanskom kantonu.

Prema riječima Amarilda Mulića, direktora Nacionalnog parka "Una", inače preduzeća koji je organizator regate, Krizni štab USK zauzeo je stav da svi sudionici manifestacije, bez obzira da li su gledaoci ili učesnici, moraju imati negativan PCR ili antigen test na virus korona, s tim da je dozvoljeni broj sudionika ograničen na 300. 

 

"Dobili smo smjernice od Ministarstva zdravstva USK i zauzeli smo stav da u ovakvim okolnostima regatu nije moguće organizirati. Imamo situaciju da se na drugim mjestima organizuju i masovnija okupljanja, bez ovako striktnih preporuka, ali šta je tu je", kazao je Mulić.

 

On je dodao da su odlučili da u saradnji s partnerima organizuju jednodnevni spust rijekom Unom od Štrbačkog buka do Grada Bihaća, uz ograničen i dozvoljen broj učesnika.

 

"Ovaj događaj nosiće naziv 'Regata emocija i sjećanja', a nadamo se kako će već naredne godine sve ovo biti prošlost i da ćemo se bez ograničenja ponovo družiti na našoj ljepotici Uni", istakao je Mulić.

 

Podsjećamo da zbog pandemije virusa korona najstarija turistička manifestacija na području Unsko-sanskog kantona protekle godine također nije održana.