Senad Šepić: Oštro osuđujem upotrebu sile policije nad borcima

Da situacija u BiH izmiče kontroli, te da vladajuće političke strukture gube kompas, pokazuje i jučerašnji sukob jedinica specijalne policije i demobilisanih boraca ispred zgrade Parlamenta FBiH.

Brojna obećanja koja su predstavnici federalnih vlasti dali demobilisanim borcima prilikom blokade puteva u martu nisu ispoštovana, počev od objave registra boraca, koji se nije našao na dnevnom redu aktuelne sjednice Parlamenta FBiH.

Upotreba sile nikada nije bila rješenje za probleme, naročito kada podignete ruku na one koji su svojim životima branili našu zemlju.

Zato najoštrije osuđujem upotrebu sile policije nad obespravljenim borcima i apelujem na vladajuće strukture da se po hitnom postupku ozbiljno pozabave ovim pitanjem i prije svega objave registar boraca i odgovore na druge opravdane zahtjeve boračke populacije u BiH.

Došlo je vrijeme da se ovaj problem konačno riješi, jer crvena lampica odavno gori. 
Politika i vlasti moraju biti u službi građana i imati odgovornost prema onima koji su im dali svoj glas.

Vladajuće elite ne smiju više žmiriti na ključne probleme sa kojima se BiH suočava u ovom ozbiljnom trenutku. I juče se pokazalo da pitanje boraca može dovesti do ozbiljnih sukoba, što se nikako ne smije dopustiti.

 

(Senad Šepić)