Šepić u radnoj posjeti Tuzlanskom kantonu (FOTO)

Nezavisni blok zagovara politiku pozitivnih primjera i praksi

Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka danas je bio u radnoj posjeti Tuzlanskom kantonu i tom prilikom je razgovarao sa građanima i lokalnim privrednicima o pozitivnim praksama te problematikama u tom kantonu.

Na upriličenom centralnom okupljanju građana, Šepić je u izlaganju podsjetio na bitnost ravnomjernog razvoja države, bitnost postojanja ekologije koja štiti prirodne resurse i crpi ih na adekvatan način te općenito, na bitnost izgrađivanja društva i države jednakih šansi za sve sa akcentom na lokalne problematike Tuzlanskog kantona.

Šepić je kao poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nekoliko puta zadnjih godina apelirao na Vijeće ministara da izradi Zakon o ravnomjernom razvoju i ulaganjima u cijeloj BiH što u prvom redu znači podršku uspješnim privrednicima, uravnoteženu implementaciju projekata i balansirana ulaganja na prostoru cijele BiH.

Jedinstveno sistemsko i pravedno rješenje može osigurati unutrašnji ravnomjerni razvoj i integraciju BiH i samo takav pristup bi značio ravnomjeran razvoj i izgradnju svih općina i dijelova BiH.

Posljednjih godina zabilježeni su i višebrojni ekološki incidenti koji su uticali negativno na čistoću pitke vode na izvorištima ključnih rijeka u Tuzlanskom kantonu kao i na čistoću vazduha u tom podneblju.

Nije dovoljno samo poboljšati rad institucija koje se bave ekološkim projektima već je potrebno educirati javnost i podizati svijest o bitnosti ekološke osviještenosti, posebno u područjima rizika zagađenosti odlaganjem otpada uz izvorišta pitke vode ili vodozaštitnih zona.

“Nezavisni blok zagovara politiku koja podržava pozitivne primjere i prakse, i koja takve ističe kao primjer pozitivnog razvoja BiH te zagovara politiku sankcionisanja štetnih i negativnih praksi kako pojedinaca tako i grupa unutr političkog i društvenog djelovanja.

 

Politike koje ne razumiju potrebu podržavanja pozitivnih primjera pojedinaca i grupa koje djeluju u smjeru ekonomskog, kulturnog, ekološkog razvoja ali i osvještavanja zasigurno nisu politike koje mogu i smiju dalje predvoditi BiH. „ - izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

(Press služba Nezavisnog bloka)