Silvio Gušani osuđen na dvije godine zatvora za pokušaj ubistva

.
Adis. S. nožem izboden 7. januara ispred Zavoda Hum

 

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, danas je Kantonalni sud u Sarajevu izrekao presudu Silviju Gušaniju (19) kojom je osuđen na dvije godine zatvora za pokušaj ubistva Adisa S. (25),  potvrdio je za portal "Avaza" Gušanijev branilac, advokat Omar Mehmedbašić.   

Silvio je Adisa 7. januara ove godine nožem izbo ispred Zavoda Hum u Novom Sarajevu. Adis S. je tom prilikom zadobio teške povrede. 

Gušani je neposredno nakon hapšenja istražiteljima priznao da je nožem nanio povrede Adisu S. s kojim je i ranije imao problema,a navodno mu je jedne prilike i oteo mobitel.

Prema njegovim riječima, kritične noći izašao je iz Zavoda Hum, kako bi s još dvojicom štićenika Zavoda preuzeli picu, koju su prethodno naručili. U tom trenutku je naišao Adis S. koji mu se obratio s riječima „koliko je sati, dobar ti mobitel“.

Silvio G. je nadalje ispričao da mu je Adis poručio „jesam ti rekao da ću ti uzeti mobitel, ako mi ne doneseš pare“, nakon čega ga je krenuo udarati pesnicama po tijelu. Prema vlastitom kazivanju, Silvio G. je izvukao čakiju iz džepa te izbo Adisa S. 

Foto: Avaz