Slučaj "Memić": Sud BiH odbio žalbu advokata, Mutap i Dupovac ostaju u pritvoru još dva mjeseca

Sud BiH
Njima je produžen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze

 

Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je je žalbu advokata na rješenje ove pravosudne institucije da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju "Dženan Memić" produži pritvor još za dva mjeseca, saznaje "Avaz".

Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke nastradalog mladića Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži i Dupovca, bivšeg šefa odjela za saobraćajne nesreće MUP KS uhapsila je SIPA prije mjesec i 10 dana po naredbi Tužilaštva BiH. 

Podsjećamo, njima je produžen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze. Osim toga, državni tužilac je naglasio i da postoji opasnost od narušavanja reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage a uvažena je i žalba tužioca Hasana Ćazimspahića, pa im je pritvor produžen i po tački  da postoji opasnost od narušavanja reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.