Sutra konačno počinje s radom PSBiH: Na dnevnom redu Doma naroda samo četiri zakona!

dom naroda
Prošlo je i više od mjesec od kada Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine nije održala sjednicu, a konačno je zakazana sejdnica Doma naroda PSBiH za sutra 24. novembra.

 

Na dnevnom redu je Zahtjev delegata Denisa Bećirovića za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, kao i njegov zahtjev za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

Delegati će u drugom čitnju razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o zakonskim prijedlozima njih na dnevnom redu više nema, ali će delagati razmatrati niz izvještaja. Među njima i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Izvještaju o realizaciji Revidirane strategije Bosne i Hercegovine za provođenje Aneksa VII. Dejtonskog mirovnog sporazuma za 2018. godinu.

Inače, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH zasijedao je posljednji put 8. oktobra 2020. godine, dok je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH održan 14. oktobra 2020. godine i u parlamentarnom kalendaru nema nikakvih naznaka novoj sjednici.