Tri saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

v

Tri saobraćajne nezgode evidentirane su u posljednja 24h na području općine Velika Kladuša. Javni red i mir je narušen dva puta, a krivičnih djela nije bilo.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša zatražila su 32 pacijenta. Dežurni doktori Samra Alibegić i Dinko Keserović su tri pacijenta uputili na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać.

– Elektronapajanje je stabilno, a zbog radova na elektroenergetskim objektima Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać, danas će doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 16:00 sati kupcima u trafopodručjima: Zborište 1, 2, 3 i 4, Stabandža 1 i 2 i Vodovod Zborište.

Vatrogasci su jučer jednom intervenisali i to na gašenju šumskog požara u mjestu Šabići.

Vodosnabdijevanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema rasporedu.

Danas će na velikokladuškom Starom gradu s početkom u 19:00 sati biti održama promocija knjige “Od Baština i Ilira do dobrih Bošnjana”autora Samira Rizvića. O knjigama će govoriti recenzenti Alija Redžepovac i Emir Muhibić.

– Danas u Bosni i Hercegovini jutro malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a tokom noći kiša i lokalni pljuskovi širom zemlje. Na planinama kiša će prelazit i u susnježicu i snijeg. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26, na sjeveru Bosne do 28 stepeni.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Prije podne ugodnije, potom vjetrovito, sa padavinama i zahlađenjem koje će se sa sjevera i sjeverozapada širiti prema ostatku zemlje. Hronični bolesnici i meteoropate imaće izraženije tegobe. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Također, usljed osjetnijeg pada temperature, astmatičari i osobe sa ishemijskim problemima trebaju biti oprezniji, te izbjegavati boravak na otvorenom i izlaganje jačim naporima.

Stanje na cestama

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje skrećemo pažnju na moguće odrone. S obzirom da meteorolozi do kraja dana najavljuju pogoršanje vremenske situacije, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

U narednih nekoliko dana izvodit će se sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, zbog čega će se od 07:30 do 16 sati saobraćati usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros su kraća čekanja na izlazu iz BiH.