Tužna ispovijest oca stradale djevojke: Lejlu su dva puta vraćali iz smrti, ali treći put nisu uspjeli

Jučer (prekjučer, op. a.) trebao je biti dan veselja, ali je bio dan žalosti. Prijatelju, valja nastaviti živjeti – ovim je riječima, brišući suze s lica, počeo je razgovor Vahidin Oruč, neutješni otac nastradale Lejle (17) i teško povrijeđene Ajle (18).

U stravičnoj nesreći koja je potresla građane Bosne i Hercegovine, život su izgubile i njihove prijateljice Nađa Neradin (17) i Ajla Ibrica (18), dok je teško povrijeđen Almir Ejubović (20), koji je, vozeći terenac BMW X5 brzinom od 244 kilometra na sat, udario u metalni stub na autoputu, piše Dnevni avaz.

Zla sudbina

Vahidin priča da je Ajla odlučila dan ranije proslaviti rođendan, jer je petkom manja gužva te zbog koncerta Marije Šerifović na Koševu.

– Spremale su se od 12 sati, veselile su se punoljetstvu… Rezervisali su u nekom kafiću ili restoranu u 18.45 sati, ali nisu nikad stigle… Majka Ajle Ibrice pozvala je moju suprugu i kazala da je na internetu vidjela smrskano vozilo i da po izgledu misli da je ono u kojem su one otišle… Ja ništa nisam čekao niti nekoga zvao, spremio sam se i pravo u KUM. Imao sam šta da vidim i čujem – govori nam Vahidin.

– Šta da ti kažem… Život ti se promijeni za sekundu. Supruga je na tabletama. Ona je otišla u bolnicu kod Ajle – govori potreseni Vahidin.

Prema njegovim riječima, Lejla je davala znake života te je prvo prevezena u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulak Nakaš”, a potom u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

– Lejlu su dva puta vraćali iz smrti, ali je treći put nisu uspjeli reanimirati – kaže Vahidin.

On nam je otkrio da je Ajla Ibrica bila u vezi s Ejubovićem i da isprva on uopće nije trebao da ih vozi, ali se upetljala zla sudbina.

– Trebao ih je voziti prijatelj Ermin Đulić, ali nije mogao zbog posla. Tako je Bog htio – kaže nam Vahidin, dok mu upravo Đulić sa suzama u očima izražava saučešće.

Vahidin te njegov brat i otac koji su bili u društvu, nisu željeli komentirati ništa u vezi s Ejubovićem. Vahidin je potvrdio da ga niko od članova porodice Ejubovića nije kontaktirao i, kako je rekao, ni ne trebaju, piše Avaz.ba.

Brzo vozio

– Brzo je vozio, to je svima jasno. Badžo iz policije rekao mi je da su ranije bile skinute tablice s vozila, jer nije bilo registrirano, zbog čega je i imao različite oznake. Ali, to nije ni bitno – kaže Vahidin.

Snagu mu, kako kaže, osim dragog Boga, članova porodice i prijatelja, daje nada da će se Ajla izvući, ali i šestogodišnja kćerka Nejra, koja nije ni svjesna šta se dogodilo.

– Pogledaj, prijatelju, moje zlatne jagode – govori nam Vahidin dok nam pokazuje fotografije kćerki.

Višestruke povrede

Također, Vahidin Oruč je rekao da je Ajla u stabilnom stanju, ali da je zadobila višestruke povrede.

– Ona je u komi, samo da pluća izdrže. Već je operisana, ima fiksator u nozi, slomljena joj je ruka, povrijeđena karlica… Uspio sam je i vidjeti… Nadam se, uz Božiju pomoć, najboljem – kaže Vahidin.

Bavile se folklorom

Vahidin nam je rekao da su Ajla i Lejla bile članice Kulturno-umjetničkog društva “Ivan-planina” te da su, baveći se folklorom, obišle pola svijeta. Tako je nakon tragedije stiglo mnogo poruka iz Evrope, Francuske i Turske.