Uhapšeni: Kupili kocke za potpalu pa čekali kasne sate da zapale automobil

r

Vozilo planulo, no brza intervencija vatrogasaca spriječila je daljnju štetu. Zagrebačka policija uspješno je okončala kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca osumnjičenih za podmetanje požara u zagrebačkoj Dubravi 3. decembra prošle godine.

Prema izvještaju, kriminalisti su rasvijetlili slučaj paleži Golfa VII u vlasništvu 58-godišnjaka. Protiv četvorice muškaraca u dobi od 19, 20, 25 i 29 godina podnesena je kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Prema policijskom izvještaju, sumnja se da su osumnjičeni dovezli automobil 20-godišnjaka do trgovine na Trnju, gdje je 19-godišnjak kupio kocke za potpalu. Nakon toga su se uputili do parkirališta u Dubravi gdje su se razdvojili i pričekali noćne sate.

Okvirno u 23:35, 19-godišnjak i 20-godišnjak odvezli su se automobilom u Vraničku ulicu gdje su prišli VW Golfu. Prema riječima policije, njihov cilj bio je dovesti u opasnost imovinu većeg opsega izazivanjem požara. Osumnjičeni su kocke za potpalu zapalili na prednjoj strani automobila, koji se nalazio u blizini porodične kuće i plinskog priključka, time izlažući opasnosti kuću u kojoj su se nalazile osobe.

Vozilo je brzo planulo, ali i brza intervencija vatrogasaca spriječila je veću štetu. Nakon što su podmetnuli požar, počinitelji su se vratili na dogovoreno mjesto gdje su se ranije razdvojili. Sastali su se s ostalim osumnjičenima te su svi zajedno otišli u nepoznatom smjeru vozilom 20-godišnjaka.