VIDEO Bosanac dao 240.000 KM da sagradi sebi grobnicu kakvu ni faraoni nisu imali

č

Ponovno se medijskim prstorom ‘vrti‘ video u kojem je snimljena jedna ogromna porodična grobnica, pravi mauzolej.

“To su gradili samo faraoni u Egiptu i Nemanjići, a ja nisam ni faraon, ni Nemanjić nego Marković”, kaže Risto iz Brusnice u Republici Srpskoj u Bosni i Hercegovini koji kaže da ima troje djece, a “niko od njih neće ni da čuje”, pa dodaje da ima i djece kojima roditelj umre, a oni ni na na sahranu neće da dođu.

Baš je iz tog razloga Risto za sebe i ženu još za života sazidao vječnu kuću, da ne mora da brine gdje će da počiva kad ga Bog bude pozvao. Risto za kanal Živa istina veli i da je svoju vječnu kuću gradio tri godine, da je za nju dao 240.000 maraka (KM), odnosno 120.000 eura.

Objašnjava da je to kapela (grobnica) a da je on zove svojom vječnom kućom, te podsjeća da je na proslavi povodom završetka gradnje imao 300 uzvanika, muziku i narodno veselje koje ga je koštalo oko 6.000 eura.

Pogledajte ovdje video.


Inače, prvi je koji je u općtini Lopare tražio građevinsku dozvolu kakvu nikada i niko dotad nije tražio pa je morao da dođe i geometar, ali i gospođa iz odjeljenja za urbanizam.

Radovi su vrhunski, armirano, izolacija, struja, nema vlage, a sanduci rostfraj, i hermetički se zatvaraju jer tako mora da žena i on ostanu vječiti pošto je grobnica takva – površinska, sve mramor i granit. Jedina opasnost je možda jak zemljotres za jedno sto-dvjesto godina, piše Raport.

Cijelu kapelu iscrtao je i svojom lozom Markovića, a putnici namjernici koji tuda prođu stanu u nevjerici, pa gledaju i razgledaju… Niko ne može da ih uvjeri da to nije crkveni nego privatni objekt s građevinskom dozvolom i zidovima od čak pola metra. Ristina vječna kuća je potpuno ograđena kamenom i kovanom ogradom.