Zašto odjednom ne valjaju ‘ćutolozi’ u SDA?

asd
Trebalo je tačno jedan dan da se, od trenutka kada je specijalizaciju direktorice Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović, problematizirao uvaženi ljekar Asim Kurjak, pokrene kampanja na društvenim medijima u kojoj se javnost poziva na linč dugogodišnjih istaknutih članova Stranke Demokratske Akcije poput Halida Genjca, Melike Mahmutbegović, Šemsudina Dedića, Adila Osmanovića, Safeta Softića ili pak Mirsada Zaimovića.

Hajku na gore navedene ličnosti pokrenuli su upravo SDA-ovci, oni manje obrazovani, sitno plaćeni botovi. Nazvali su ih jednim imenom “ĆUTOLOZI”.

“Ima nekoliko razloga za šutnju istaknutih članova SDA i općenito onih koji čine vlast”, požalio se Izetbegović u svom nedavnom intervjuu i dao ideju botovima.

Svojevremeno ljudi kao što su Genjac, Mahmutbegović, Dedić, Osmanović, Softić, Zaimović ne samo da su imali neupitnu podršku predsjednika SDA nego su kao takvi, anemični i bezidejni bili čak i poželjni.

Nije Bakiru smetala njihova šutnja prilikom afere “Asim”, nije smetala šutnja ni kada su do koljena potučeni na zadnjim lokalnim izborima, nije smetala šutnja ni kad su odlazili Konaković, Čampara, Efendić ili kada je na pragu izlaska Zvizdić, nije smetala ni kad su respiratori u pitanju ili vakcine koje nisu uspjeli obezbjediti, ali jeste zasmetala u trenutku kada je u fokus potencijalne nove afere stavljena njegova supruga Sebija Izetbegović.

Kada se javnost ozbiljno zainteresirala za navode dr. Kurjaka, kada su najavljene provjere navoda, zasmetalo je predsjedniku što ‘Ćutolozi’ ćute, što nisu glasno i ponosno stali uz njegovu suprugu, što je ne brane.

Priča o ‘Ćutolozima’ je upozorenje da im prijeti da budu pometeni ukoliko ne izađu iz zone komfora i ne počnu zajedno, u glas sa jeftinim i polupismenim botovima braniti neodbranjivo u SDA!

Image
ger