Zdravstveni radnici u Sarajevu najavljuju proteste, nezadovoljni su odnosom Vlade KS prema njima

f

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo donio je odluku o mirnom okupljanju u vidu protesta i to ispred zgrade Vlade KS u četvrtak, 23. maja., Najavili su da će okupljanje trajati od 12 do 14 sati.

Kako su naveli u zvaničnom saopćenju, protesti se organiziraju s ciljem iskazivanja općeg nezadovoljstva odnosom Vlade KS prema radnicima u zdravstvu i njihovim zahtjevom za isplatu jednokratne pomoći svim radnicima u javnozdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo shodno Uredbi o isplati pomoći od poslodavca.

Također, najavili su da učesnici i redari mirnog okupljanja protesta mogu nositi transparente sa adekvatnim natpisima koji ne smiju sadržavati uvredljive tekstove.

Mirno okupljanje - protest će osiguravati redari, članovi Glavnog odbora Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo i to: Avdović Jasmin, Šendro Almedin, Torlak Kemal, Kulovac Edin, Selimović Anel i Korman Admir.

Inače, ranije ove godine Sindikat radnika u zdravstvu KS se žalio na nedostatak kadra. Dodali su i da domovi zdravlja, osim nedovoljnog kadra, nemaju ni dovoljno opreme da kvalitetno rade.