Žena preminula od uboda stršljena

hitna
Ljekari upozoravaju da ubod stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija.

 

Pedesetsedmogodišnja žena iz okoline Čačka preminula je jučer od posljedica uboda stršljena. Ona je počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je insekt ubo, a prema riječima rodbine, preminula je na putu za čačansku bolnicu.

 

Počelo gušenje

Selo u kojem je nesretna žena živjela sa suprugom i sinom od Čačka je udaljeno nešto manje od 20-ak kilometara, prenosi Informer.

- Sve se odigralo sinoć između 19 i 19.30 sati. Žena je uočila stršljena koji joj je leteo oko glave i pokušala je da ga istjera mašući krpom. U tim pokretima, ona ga je oborila na pod i umjesto da ga zgazi nogom, ona ga je zgnječila istom tom krpom. 

Stisla je stršljena prstima, tada je zadobila ubod - priča rođaka nesretne žene koja dodaje da su istog časa pozvali Hitnu pomoć.

Rođaka dodaje da je gušenje počelo istog trenutka.

- Rođaka počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je stršljen ubo, odmah je počeo da joj natiče jezik. Kada je Hitna stigla jedva je davala znake života - priča kroz suze dodajući da su prisutni učinili sve što su mogli, ali da se sve odigralo u trenutku.

Rodbina je u šoku, a dodaju da nije ni znala da je alergična.

 

Svi u šoku

- Svi smo u šoku, insekata ove godine ima na sve strane, naročito kod nas kojima su domaćinstva pored rijeke ili šume, kao što je i njen slučaj bio. Žena je bila relativno zdrava, mislim da nije ni znala da je bila alergična - priča rođaka.

U Općoj bolnici u Čačku su potvrdili smrt 57-godišnje žene, koja je preminula od posljedica uboda stršljena. Ljekari upozoravaju da ubod stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija. 

Osobe koje imaju utvrđen rizik od dobijanja alergijskih reakcija bilo koje vrste, uvijek kod sebe moraju imati propisan lijek, a najčešće je to neki iz grupe antihistaminika.