Početna

KRAJINA

RIPONJINA JAMA, novootkriveni prirodni dragulj Bosanske Krajine

U radnoj posjeti Općini Bosanski Petrovac, a na poziv načelnika Dejana Prošića, boravila je šefica Odsjeka za očuvanje biodiverziteta Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Zineta Mujkanović.

MAME

Objavila fotografiju na kojoj doji dvoje djece pa je trolovi prozvali odvratnom

REALITY zvijezda Bekah Martinez postala je žrtvom mom-shaminga. Naime, nakon što je objavila fotografiju na kojoj doji novorođenog sina Franklina i 17-mjesečnu kćer Ruth, trolovi su je prozvali odvratnom.

FIT

Pijete dvije kafe dnevno? Vjerovatno niste ni svjesni koliko kalorija njima unosite

LJUBITELJI kafe, pozor! Ako vodite računa o liniji, moglo bi vas šokirati koliko kalorija u danu unesete u tijelo a da toga uopće niste svjesni. Puno kalorija u organizam unosi se tekućinom pa tako i kafom, a koliko, ovisi o vrsti kafe koju pijete.

LJUBIMCI

Naučnici: Ljudi mogu prenijeti korona virus mačkama i psima

Studija italijanskih naučnika obuhvatila je 540 pasa i 277 mačaka koji žive u kućanstvima u sjevernoj Italiji.

RELIGIJA

Strpljivost u životnim iskušenjima i situacijama

Mnogo životnih situacija nas navodi na to da pomislimo da nema dalje, ali ima dalje uz Allahovu pomoć, te životne situacije su nama test, čišćenje od grijeha i jačanje za još neke druge situacije. Ovi testovi/iskušenja su samo dunjalučka iskušenja koja nisu nerešiva, svako iskušenje koje nam je On, Uzvišeni pripremio, pripremio nam je i izlaz iz njega i to veličanstven izlaz, ogromnu sreću i snagu, da time zaboravimo ono što je prije bilo.