USK

(FOTO) Grad Bihać  kroz projekt „Pokreni svoj posao u Bihaću „podržao šest biznis planova

S ciljem podrške sufinanciranju malog i srednjeg poduzetništva gradska uprava Bihaća krajem septembra 2016. godine objavila je  javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava kroz projekt pod nazivom „Pokreni svoj posao u…

(FOTO) Grad Bihać  kroz projekt „Pokreni svoj posao u Bihaću „podržao šest biznis planova

S ciljem podrške sufinanciranju malog i srednjeg poduzetništva gradska uprava Bihaća krajem septembra 2016. godine objavila je  javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava kroz projekt pod nazivom „Pokreni svoj posao u Bihaću“. Na poziv se javilo 9 aplikanata sa različtim poslovnim idejama, a nakon pregleda dokumentacije i održane radionice na temu „Poslovno planiranje i izrada biznis plana“, komisija je odabrala šest biznis planova koja će biti podržana poticajnim sredstvima, dok ostala tri aplikanta zbog nepotpune dokumentacije nisu razmatrana.

Tim povodom danas je u gradskoj upravi upriličeno potpisivanje ugovora  sa šest aplikanta kojima su odobrena sredstva za poticaj za biznis ideje. Zahvalivši se prijavljenim aplikantima na dobro pripremljenim projektima i poslovnim idejama, Nijaz Lipovača, šef Odsjeka za upravljanje lokalnim razvojem i Sakib Alijagić, stručni savjetnik za pravne poslove, istakli su da je itencija gradonačelnika i gradske uprave bila da kroz ovaj projekat pruže šansu mladim i nezaposlenim sugrađanima da pokrenu vlastite biznis planove i zaposle se u svome gradu.

Ovo je dobar projekat koji je i prethodnih godina polučio dobre rezultate i naša je namjera da pomognemo svim mladima i onima koji žele pokrenuti privatni posao da kvalitetno naprave biznis planove . Također, želja nam je da u narednim godinama za ovaj projekat osiguramo više sredstava i na taj način podržimo više biznis projekata naši sugrađana“-kazao je Lipovača.

Ugovor su danas  potpisali Emir Delić (mini peletara - 5.000 KM poticajnih sredstava), Anel  Okanović  (uzgoj malina - 4.500 KM poticajnih sredstava), Edin Hukić (pčelarstvo - 4.000 KM poticajnih sredstava), Ines Midžić (fast food -3.500 KM poticajnih sredstava), Fatima Velić (izrada vjenčanica i ukrasa za vjenčanja -3.000 KM poticajnih sredstava) i Ismeta Kolaković (pčelarstvo -2.500 KM poticajnih sredstava).

„Hvala gradskoj upravi na podršci svima nama aplikantima koji su se prijavili na ovaj projekat i evo ja lično ću kroz ovaj projekat uzgoja malina pokušati sebi obezbijediti egzistenciju i ne otići iz svoga grada „- kazao je Anel Okanović. 

 

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA GRADA BIHAĆA)