SAOPĆENJE ZA JAVNOST

KO SDP BiH USK: Krajina je optička percepcija za Fadila Novalića

Stigao nam jučer u goste federalni premijer Fadil Novalić i odmah počeo iznositi svoje ''optičke percepcije'', a mi bismo prije rekli da se radi o optičkim i drugim varkama, čiji zbroj…

KO SDP BiH USK: Krajina je optička percepcija za Fadila Novalića

Stigao nam jučer u goste federalni premijer Fadil Novalić i odmah počeo iznositi svoje ''optičke percepcije'', a mi bismo prije rekli da se radi o optičkim i drugim varkama, čiji zbroj u svakoj kombinaciji Unsko-sanskom kantonu daje nulu.

-   Jer, upravo je nula ono što je Fadil do sada osigurao Krajini, nula je upisana  i u budžetu F BiH i to treću godinu uzastopce, nula je i za sve naše amandmane koje smo pokušali ugraditi u federalni budžet.

-   Velikodušan je Fadil, ali ni mi nismo loši domaćini, i evo i mi njemu  dajemo nekoliko nula, kao ocjenu njegovog dvodnevnog boravka u USK. Prvu nulu je zaslužio što se nije udostojio sresti sa ostalim načelnicima USK, ili makar sa njih polovinom.

-   Nula mu je i poznavanje geografije u USK jer ne zna ni gdje se nalazi Srbljanski plato na kojem navodno (ne)misli finansirati nastavak gradnje putnog pravca Bihać-Bosanska Krupa.  Nula mu je što se čudi, i tek je sinoć čuo da na području Nacionalnog parka postoje ''neka'' naselja koja su bila raseljena, a cijeli NP “Una” spada u tu kategoriju.

-   Nula mu je i što se pravi da to ne zna, kada je dvije godine za redom imao priliku da sluša obrazloženja amandmana za razvoj i unapređenje putnih komunikacija u NP “Una” koje je redovno odbijao, u kojima je jasno naglašeno da se radi o povratničkim naseljima. Nula mu je i što nam treću godinu uskraćuje sredstva iz GSM licence, oko 2 miliona KM svake godine.

-  Nula mu je i što ove godine nije osigurao dovoljno sredstava, kada su u pitanju poticaji poljoprivrednicima, i tu je odbio amandmane. A i za doprinos sportu na USK ništa mu ne možemo drugo dati osim nule. Evo mu i jedna nula za optičko perceptivne retoričke egzibicije i ''asimetrične'' tvrdnje kako je ''Krajina djelimično zapostavljena, ali i djelimično nije''!? 

                                                                                            

Drugim riječima, #fadileoprosti, ali nisi ni trebao dolaziti u USK jer od tebe i tvoje Vlade ovaj kanton nema nikakve koristi. Budžet sa kojim ove godine raspolažeš težak je dvije hiljade i sedamsto četrdeset sedam miliona KM, a Krajina  je u istom Budžetu upisana kao nula! 

Zato #fadileoprosti, ali nulu ti nama, nulu mi tebi!

 

(Izvor: Press KO SDP BiH USK)