SVIJET

Nikad jeftinije: Aviokarte između SAD-a i Europe za 120 KM

Islandska aviokompanija WOW Air najavila je prodaju avionskih karti iz Los Angelsa i San Francisca za sjever Europe po nevjerovatnoj cijeni od 69.99 američkih dolara, odnosno oko 120 KM. Povratna karta iz…

Nikad jeftinije: Aviokarte između SAD-a i Europe za 120 KM

Islandska aviokompanija WOW Air najavila je prodaju avionskih karti iz Los Angelsa i San Francisca za sjever Europe po nevjerovatnoj cijeni od 69.99 američkih dolara, odnosno oko 120 KM.

Povratna karta iz Europe u Sjedinjene Američke Države u prosjeku se može kupiti po cijeni od oko 1000 KM.

Upravo zato mnoge je putnike oduševila najava islandske aviokompanije "WOW Aira" o avionskim kartama koje će stajati samo 69.99 američkih dolara odnosno oko 120 KM, piše CNBC.

U utorak je najavljena prodaja karata po ovoj cijeni na relaciji od Los Angelesa i San Francisca do Stockholma, Kopenhagena, Bristola i Edinburgha, a moći će se iskoristiti u periodu od 15. januara do 5. aprila 2017.

"Druge aviokompanije su najavljivale povoljne karte, a islandski WOW to stvarno radi. Ne želim ovo predstavljati kao rasprodaju, već kao najavu onoga što dolazi.", rekao je generalni direktor WOW Aira Skuli Mogensen za USA Today dajući do znanja da će biti još takvih akcija u budućnosti. 

WOW Air u svoju ponudu vraća i letove po 99 američkih dolara iz Reykjavika do mnogih destinacija u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)