CAZIN POZNAT PO HUMANIM LJUDIMA

(FOTO+VIDEO) PRAVI PRIMJER DOBROČINSTVA: Cazinjanin spasio psa i tek okoćene štence od sigurne smrti

Na adresu portala Cazin.NET pristigao je jedan, nesvakidašnji, primjer dobročinstva i brige o napuštenim psima lutalicama na području naše općine. Naime, naš sugrađanin Safet D. vidjevši tek rođene štence i njihovu mamu…

(FOTO+VIDEO) PRAVI PRIMJER DOBROČINSTVA: Cazinjanin spasio psa i tek okoćene štence od sigurne smrti

Na adresu portala Cazin.NET pristigao je jedan, nesvakidašnji, primjer dobročinstva i brige o napuštenim psima lutalicama na području naše općine.

Naime, naš sugrađanin Safet D. vidjevši tek rođene štence i njihovu mamu kako se smrzavju u večeri niskog minusa i velikih hladnoća, odlučio je zbrinuti i utopliti nesretne životinje u svojoj šupi. Nahranio je psa i obezbijedio toplo i sigurno skrovište u ovim hladnim zimskim danima za njene štence. Nažalost, dva najslabija mališana nisu preživjeli hladnu večer. Ali, da se Safet nije odlučio na ovaj čin, vjerovatno bi se do jutra i ostali štenci smrznuli i uginuli. 

Zajedno sa Safetom apelujemo na sve građane, ukoliko primijete ovakve situacije, da pomognu bespomoćnim bićima. Nisu životinje krive što, mi ljudi, ne umijemo obezbijediti azile ili neki drugi vid zbrinjavanja napuštenih životinja. 


Foto, izvor: Screenshot

Na svom Facebook profilu Safet je objavio tekst kao apel i video, koje vam prenosimo dalje u tekstu:

Sinoć na -18, u otvorenoj drvarnici, na goloj smrzloj zemlji, rođeni.. Slučajno, izjutra, čuli su se smrtonosni vapaji promrzlih mladunčadi.. Njihova majka, bez doma i vlasnika, ulagala je zadnje napore da ih ugrije.. Da im spasi život .. izgledala je bespomoćno.. 
Nažalost dva mališana nisu uspjeli preživjeti.. Ostali su spašeni..Prenešeni i utopljeni.. Majka nahranjena.. Uplašena ali sretna.. 
 Apelujem na sve one kojima je svevišnji podario bar malo milosti da makar u ovim hladnim danima nahrane i pomognu napuštene i odbačene životinje..

U prilogu vam donosimo video koji je zabilježio akter ove naše priče:

Cazin.NET