Maxi Lopez iz bizarnog razloga napustio Vasco

Iskusni argentinski napadač Maxi Lopez (35) dobio je otkaz u redovima brazilske Vasco de Game.

Čovjek koji je početkom ovog stoljeća važio za jednog od najvećih talenata argentinskog fudbala, imao je izuzetno dobar period u brazilskom velikanu, ali mu je uručen otkaz.

Razlog je bizaran. Maxi Lopez se poprilično ugojio, totalno je van forme, pa ga je zbog toga trener Vasca Vanderlei Luxemburgo odlučio izostaviti sa meča protiv Fortaleze.

To se nije dopalo Lopezu. Odlučio je otići kod predsjednika kluba, tražio je raskid saradnje, a klub mu je izašao u susret i on više nije igrač ovog tima.

Maxi je imao dobar period u ovom timu. Prošle godine je svojim golovima pomogao Vascu da izbjegne ispadanje.

Pogađao je Argentinac često protivničke mreže. Sedam golova je dao prošle godine i bio je među najzaslužnijih za ostanak u Seriji A, no ove godine je bio veoma slab.

Iako je uspio zabiti četiri puta, njegova fizička sprema je bila ispod svakog nivoa. Trener to nije želio da trpi i udaljio ga je iz tima, ali su se na kraju korektno rastali.

Maxi je u karijeri igrao za veliki broj velikana svjetskog fudbala. Počeo je u Riveru, kao veliki talenat prešao je u Barcelonu, a nastupao je Milan, Gremio, Sampdoriju...

Ipak, najpoznatiji je po vezi sa Wandom Narom i Maurom Icardijem, koji mu je 'ukrao' suprugu i to ga prati kroz veći dio karijere.