Upješan završetak projekta: Obuka za upravljanje online sadržajem i društvenim mrežama za nezaposlene žene

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“, podružnica Bihać, priveo je kraju još jedan uspješan projekat - Obuku za upravljanje online sadržajem i društvenim mrežama za nezaposlene žene koja je realizirana uz podršku Grada Bihaća. 11 polaznica je uspješno završilo besplatnu Obuku, u trajanju od 3 mjeseca (100 časova).

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“, podružnica Bihać, priveo je kraju još jedan uspješan projekat - Obuku za upravljanje online sadržajem i društvenim mrežama za nezaposlene žene koja je realizirana uz podršku Grada Bihaća. 11 polaznica je uspješno završilo besplatnu Obuku, u trajanju od 3 mjeseca  (100 časova). 

Cilj projekta je osnaživanje žena te poboljšanje mogućnosti zapošljavanja žena na tržištu rada u poslovima koji su van tradicionalnih okvira. „Kada smo razmišljali o zanimanjima i vještinama koji ženama mogu osigurati posao u budućnosti, zaključili smo da je upravljanje online sadržajem i društvenim mrežama upravo to što bismo mogli ponuditi.  Internet je neizostavan dio naših života, a nove generacije neće moći ni zamisliti vrijeme prije njega.  Ako ga posmatrate kao alat koji ima svoje zakonitosti i niz mogućnosti, može vam uveliko pomoći u vođenju posla. Na tržištu rada, dakle, uz programere, postoji i cijeli onaj drugi svijet - svijet marketinga i upravljanja društvenim mrežama. A upravo u tom dijelu se krije šansa za dodatno obrazovanje i usavršavanje“, istakla je Elma Begić, PR Centra. 

Prisutnima se obratio i Elmedin Mehadžić, stručni saradnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi Bihać.
„Obuka mi je vratila vjeru u sebe samu, izvukla me iz svakodnevnice i učinila da shvatim da mogu šta god hoću“, izjavila je jedna od polaznica. 

Uprava Centra je, nakon dodjele certifikata, prisutnima poručila: Nastavite da razvijate strast prema učenju, usavršavanju, otkrivanju, kreiranju. Tako nikada nećete prestati rasti. A Nahla će uvijek biti tu za vas da pomogne, inspiriše, motiviše.