"PAMETNO KUĆIŠTE ZA IPHONE"

(VIDEO) PO PRVI PUT: Andorid uskoro stiže na iPhone

(VIDEO) PO PRVI PUT: Andorid uskoro stiže na iPhone

Bilo je već podosta pokušaja da se na Appleove iPhone pametne telefone uz nativni iOS mobilni operativni sistem “nagura” i Googleov Android.

Ali, ovako nešto do sada se nije pojavilo na tržištu, vjerovatno ne postoji jednostavniji način, ako vam je već do toga, da na iPhone uređaju koristite i Android, bez da morate biti napredni informatički “guru” ili nešto slično.

Rješenje stiže iz Izraela, za njega je zaslužan startup ESTI i trenutačno su na Kickstarteru prikupili gotovo dvostruko od željenog iznosa koji su postavili na 95 hiljada američkih dolara.

Da će Eye, kako se zove ovo “pametno kućište za iPhone” sasvim sigurno krenuti u isporuku tokom kasnog ljeta ili početkom jeseni potvrđuje iznos od gotovo 195 hiljada USD koliko je prikupljeno u trenutku pisanja ovoga teksta.

Šta je, dakle, Eye i kako cijela priča funkcionira?

Poprilično jednostavno, Eye je namijenjen iPhone 6, 6S, 7 i 7 Plus modelima, funkcioniše kao klasično kućište koje se na jednostavan i brz način “upari” s vašim Apple pametnim telefonom.

Možete birati kućišta u dvije boje, bijeloj i crnoj, tu je i mogućnost da si naručite takozvane “mat” varijante za obje boje.

Eye stiže s Android 7.1 Nougat mobilnim OS-om, zaslonom dijagonale 5 inča, utorima za dvije SIM kartice, utorom za SD kartice, utorom za 3,5 milimetarski konektor za slušalice, NFC-om, bežičnim punjenjem, IR blasterom…

Poprilično zgodna, zanimljiva i inovativna stvarčica, jedini je potencijalni problem što ćete dobiti dizajnerski “dvostruki iPhone” što nije baš najsretnije rješenje gledajući iz estetskog kuta.

Ali, nikada ništa nije savršeno, ali Eye nudi mogućnost korištenja iOS i Android operativnih sistema u isto vrijeme.

Trenutno ga možete rezervirati za 95 USD, a kada krene službena prodaja Eye će stajati 189 američkih dolara.

(Izvor: Fokus.ba)

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.